Brera Design District è un progetto di Studiolabo appartenente a Milano Design Network
EN IT       LINGUA:  

SCHEDA EVENTO

Kitchen becomes open!



Tra le prime aziende a muoversi in questa direzione, Valcucine apre le porte alla sperimentazione di modelli di innovazione partecipata per affrontare poi nuovi processi produttivi basati sull’open source design. Ancora una volta l'azienda friulana incoraggia in modo nuovo il ritorno alla manualità, alla capacità di creare connessioni, al creare.

La sostenibilità è il vero motore dell'innovazione in Valcucine e presumendo che il trasferimento di merci sarà sorpassato in futuro dal trasferimento di informazioni, con Kitchen Becomes Open! a cura di dotdotdot durante il Fuorisalone 2014, Valcucine vuole iniziare un nuovo percorso pionieristico legato a nuovi modi di innovare, progettare, produrre e, magari, trasportare i prodotti.

Nello showroom Valcucine Milano in Brera Design District, 10, tra maker e designer, selezionati da Valcucine e dotdotdot attraverso una call online daranno vita ad un workshop proprio sul tema “cucina open source” progettando nuovi elementi, accessori e nuove interazioni sulla cucina Meccanica, a marchio di Demode engineered by Valcucine. 

Orari Fuorisalone:
8/10 Aprile 10:00 - 22:00
11 Aprile 10:00 - 24:00
12/13 Aprile 10:00 - 22:00

7-11 aprile workshop 10:00 - 18:00
12-13 aprile mostra dei progetti 10:00 - 22:00
11 aprile Brera Design Night 10:00 - 24:00
11 aprile presentazione lavori del Workshop 18:00


GIORNI DI APRILE:
8
9
10
11
12
13

Orari durante il Fuorisalone:
8/10 Aprile 10:00 - 22:00 11 Aprile 10:00 - 24:00 12/13 Aprile 10:00 - 22:00
www.demode.it/openkitchen Comunicato Stampa Valcucine
ESPOSITORI
& AZIENDE

Valcucine

Profit has been the main objective of industries for many years. Important factors such as quality, safety and non-toxic products were of secondary importance thus neglecting respect for the environment and for Man.
All this has caused the destruction of resources, the pollution of the earth, water and air and the accumulation of a large debt with nature that will be inherited by our children.
On the threshold of the third millennium, practical and ethical reasons compel us to make a drastic change of direction that will allow us to transform the destructive economy of the industrial era into a system that is capable of restoring health to our planet and improving the quality of our life.
For years Valcucine’s working method has placed aesthetical and creative requirements and the satisfaction of the user’s requirements in terms of functionality, ergonomics and safety in the foreground. On the other hand, this has been balanced by respect for nature through the promotion of a system that combines the use and restoration of natural resources with savings on raw materials by means of design based on ecosustainability

This means:
a) taking special care to produce with a low consumption of raw materials and energy;
b) producing with recyclable materials;
c) reducing toxic emissions and polluting chemical substances, both during production and utilisation;
d) ensuring product durability.

LOCATION

Valcucine Milano Brera
-
corso Giuseppe Garibaldi, 99

Vai alla scheda location
ATTIVITà
8 APRILE
10:00 > 18:00 Workshop Kitchen becomes open!
9 APRILE
10:00 > 18:00 Workshop Kitchen becomes open!
10 APRILE
10:00 > 18:00 Workshop Kitchen becomes open!
11 APRILE
10:00 > 00:00 Brera Design Night 2014
10:00 > 18:00 Workshop Kitchen becomes open!
18:00 Presentazione Workshop Kitchen becomes open!
12 APRILE
10:00 > 22:00 Mostra Kitchen becomes open!
13 APRILE
10:00 > 22:00 Mostra Kitchen becomes open!
Brera Real Estate